Koululaisten aamu-ja iltapäivätoiminta kuntien vastuulle?

Koululaisten aamu-ja iltapäivätoiminnan järjestäminen halutaan kuntien vastuulle.

Opetusministeriön johtama työryhmä valmistelee valtioneuvostolle periaatepäätöstä, jonka mukaan kunnilla olisi vähintäänkin koordinointivastuu koululaishoidon järjestämisestä.

Tällä hetkellä aamu-ja iltapäivätoiminta tavoittaa vain noin kolmanneksen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista. Toiminnan sisältö on kirjavaa eikä sitä valvo kukaan.

Koululaisten aamu-ja iltapäivätoimintaa on tällä hetkellä tarjolla noin 250 kunnassa. Palvelun toteuttaminen on pääosin erilaisten järjestöjen ja yhdistysten aktiivisuuden varassa. Opetusministeriössä on kiinnitetty huomiota epätasa-arvoon koululaishoidon saatavuudessa ja sisällössä. Puolet ohjaajista on palkattu työllistämisvaroin.

Opetusministeriön johtama työryhmä valmistelee parhaillaan periaatepäätöstä siitä, kuinka koko maan kattava, laadullisesti yhtenäinen aamu- ja iltapäivähoito pitäisi järjestää. Yksi vaihtoehto on määritellä koululaishoito peruspalveluksi, jonka järjestämisvastuu on kunnilla.

- Kyllä ilmassa on se, että kyllä kunnalla jonkun näköinen velvollisuus ainakin koordinaatioon pitäisi olla, ylitarkastaja Immo Parviainen opetusministeriöstä kertoo.

Maanlaajuisen, sisällöllisesti tasa-arvoisen koululaishoidon kustannuslaskelmat ovat vielä kesken.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.05.2002.)

Lue myös:

    Uusimmat