Mainos

Koululaisille suunnitellaan iltapäiväkerhoja

Jokaisella koululaisella pitäisi asiaa pohtineen työryhmän mielestä olla mahdollisuus kerhotoimintaan koulupäivän jälkeen.

Työryhmä toivoo kuntien lähtevän koordinoimaan kerhotoimintaa, vaikka siitä ei ole tulossa niille päivähoidon ja koulun kaltaista taloudellista velvoitetta. Mukaan järjestelyihin on tarkoitus saada niin kuntien nuorisotyö, erilaiset järjestöt, seurakunnat, koulut kuin vanhemmatkin.

Tänään luovutetussa muistiossa ehdotetaan, että kerhotoiminnan rahoittamiseen käytettäisiin veikkausvoittovaroja. Lisäksi urheilu- ja nuorisojärjestöjen avustuksia ehdotetaan lisättäväksi niiden järjestämän iltapäivätoiminnan määrän mukaan. Osavastuu rahoituksesta jäisi kodeille. Esimerkiksi iltapäivävälipalan kustannukset voitaisiin periä vanhemmilta, arvioi työryhmän puheenjohtaja, ylijohtaja Aslak Lindström opetushallituksesta.

Opetusministeri Olli-Pekka Heinonen sanoi muistiota vastaanottaessaan, että kerhotoiminta on myös mahdollisuus muuttaa koulua: koulutyöhön saataisiin lisää toimintaa ja koulu myös avautuisi muuhun yhteiskuntaan päin.

Kerhotoimintakokeilu pyritään saamaan vauhtiin ensi vuonna. Osa kehittämistyöstä voidaan kuitenkin aloittaa nopeasti ilman erillisrahoitusta. Esimerkiksi onnistuneista kerhotoiminnan malleista koottava tietopankki saattaisi auttaa iltapäivähoidon paikallista järjestämistä jo ensi syksynä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.