Mainos

Koululaisiin kohdistunut vihanpito jatkui Belfastissa

Katolilaisiin koulutyttöihin kohdistunut vihanpito jatkui tänään toista päivää Pohjois-Irlannin pääkaupungissa Belfastissa. Suuri joukko poliiseja ja sotilaita turvasi tyttöjen koulumatkaa protestanttien heitellessä heitä kivillä ja huudellessa törkeyksiä. Poliisi ja sotilaat muodostivat sotilasajoneuvoista lapsille turvakäytävän, jota pitkin he kulkivat protestanttien alueella sijaitsevaan katolilaiseen kouluunsa.

-Olin todella peloissani, kertoi kuusivuotias Roisin.

Lähikaduilla seisovat protestantit heittelivät lapsia ja heitä suojelevia aikuisia kivillä ja huusivat katolilaisia loukkaavia lauseita.

-Te olette maailman pohjasakkaa, huudettiin protestanttien joukosta.

Vihanpito alkoi jo eilen, koululaisten ensimmäisenä koulupäivänä. Protestanttien mielestä lasten tulisi käyttää koulutienään pitempää, mutta vähemmän kiistanalaista reittiä, ja mennä koulurakennukseen takakautta.

Toisten lasten vanhemmat taipuivat pelossaan hylkäämään tavanomaisen koulutien. He käyttivät protestanttien ehdottamaan kiertotietä ja veivät lapsensa takakautta kouluun. Pyhän Ristin tyttöjen ala-asteen koulu sijaitsee protestanttien ja katolilaisten asuinalueiden välissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.