Mainos

Koululaiset valitsivat Obaman

Äänioikeutetut amerikkalaiset valitsevat maalleen presidentin kolmen viikon kuluttua. Yhdysvaltain lapset ja nuoret ovat kuitenkin jo sanoneet sanansa. Amerikkalaiskoululaisten perinteisessä "presidentinvaalissa" demokraattien Barack Obama peittosi republikaanien John McCainin selvästi prosentein 57-39.

Yli neljännesmiljoona amerikkalaiskoululaista osallistui äänestykseen. Sen takana on lapsia kiinnostavaan sisältöön keskittynyt kustantamo ja mediayhtiö Scholastic.

-On tärkeää antaa lapsille ääni. Se valmistaa heitä äänestämään vanhempina ja lisää kiinnostusta vaalien tapahtumiin, kertoi Scholasticin edustaja Suzanne Freeman. Suurin osa äänestykseen osallistuneista oli 8-13-vuotiaita.

Tulos lupaa hyvää Obamalle

Koululaisten äänestystä voi tietysti pitää vain lasten leikkinä, mutta Obaman leirissä tulosta on syytä pitää rohkaisevana. Vuodesta 1940 lähtien vain kahdesti koululaisten äänestys on antanut eri tuloksen kuin oikea vaali. Vuosina 1948 ja 1960 koululaiset valitsivat eri ehdokkaan kuin äänioikeutetut, mutta noina vuosina presidentinvaalitulos olikin poikkeuksellisen tasainen.

Obama voitti koululaisten keskuudessa sekä oman että McCainin kotiosavaltion. Obaman kotikonnuilla Illinoisissa 67% koululaisista valitsi hänet. McCainin nurkilla Arizonassa Obamaa kannatti 54% koululaisista.

(MTV3-NBC)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.