Koululaiset: Lisää salaattia ja leipää lisukkeiksi

Enemmistö oppilaista syö kouluruokaa, mutta toivoo etenkin lisäkkeiden olevan monipuolisempia, kertoo Helsingin ammattikorkeakoulussa Stadiassa tehty tutkimus.

Oppilaat tekivät pitkän listan parannusehdotuksia. Salaatteja saisi olla tarjolla useaa lajia, eikä niiden pitäisi olla valmiiksi sekoitettuja. Leipä- ja leivänpäällisvalikoimaa toivotaan monipuolisemmaksi, samoin maitovalikoimaa.

Yli 90 prosenttia oppilaista syö koulussa pääruuan. Kaksi kolmasosaa ottaa myös salaattia tai raastetta.

Opinnäytetutkimukseen osallistui neljässä helsinkiläisessä koulussa 168 oppilasta, 83 vanhempaa ja 43 koulun henkilökunnan jäsentä. Tutkimusta ohjanneen yliopettaja Irma Tikkasen mukaan koulun ja kodin yhteistyössä kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, että ruoka on kotonakin terveellistä ja monipuolista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat