Mainos

Koululaiset kaipaavat rajoja

Lapsiasiavaltuutetun selvityksen mukaan ala- ja yläkouluikäiset lapset toivovat enemmän vaikutusmahdollisuuksia koulussa. Omilta vanhemmilta kaivattiin enemmän kiinnostusta lasten elämään.

Koululaiset toivovat, että aikuiset olisivat nykyistä kiinnostuneempia lasten elämästä ja asettaisivat enemmän rajoja. Tätä mieltä olivat lähes kaikki lapsiasiavaltuutetun uuteen selvitykseen osallistuneet peruskoululaiset.

Tänään julkistettu selvitys pohjautuu 68 erikokoisen lapsiryhmän ryhmäkeskusteluihin.

Lapset arvioivat kyselyssä myös kouluympäristöään. Lapset haluavat vaikuttaa enemmän koulun arkeen eli tilojen viihtyisyyteen, ruokailuun sekä koulupäivän rakenteeseen sekä opetukseen liittyviin asioihin.

Yli puolet ryhmistä toi esiin, että opettajilla ei ole riittävästi aikaa kuunnella oppilaita koulussa. Tämä vaikeuttaa myös koulukiusaamiseen puuttumista.

Lapset toivoivat myös parempia liikunta- ja kirjastopalveluita vapaa-ajalle sekä viihtyisämpää kouluympäristöä. Kouluun kaivattiin muun muassa viherkasveja, värikkäitä seiniä ja raikkaampaa sisäilmaa.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan mielestä etenkin kouluympäristön viihtyisyyttä kannattaisi pian ryhtyä lisäämään.

- Tärkeitä kohennuksia voidaan saada aikaan pienelläkin rahalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.