Mainos

Koululaisen hyväksikäytöstä ehdollista vankeutta

Noin kolmekymppinen helsinkiläismies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. STT:n tietojen mukaan hyväksikäyttö olisi tapahtunut miehen toimiessa opettajana.

Poliisi kertoi toissa vuonna tutkivansa tapausta, joka koski oppilaan epäiltyä törkeää seksuaalista hyväksikäyttöä Helsingissä. Poliisin mukaan ala-asteen opettajan epäiltiin käyttäneen hyväksi noin kymmenvuotiasta poikaa yhden lukuvuoden aikana. Opettaja oli tapauksen vuoksi jonkin aikaa vangittuna. Lehtitietojen mukaan opettaja opetti koulussa toista lukuvuotta. Hänen työsuhteensa koulussa purettiin keväällä 2006.

Helsinkiläismiehelle käräjillä langetettu seitsemän kuukauden ehdollinen vankeustuomio tuli lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja seksuaalisen hyväksikäytön ohella virka-aseman väärinkäytöstä ja lapsipornon hallussapidosta. Hyväksikäyttö ajoittui elokuun 2005 ja huhtikuun 2006 väliseen aikaan.

Juttua käsiteltiin oikeudessa suljettujen ovien takana. Myös käräjäoikeuden keskiviikkoinen ratkaisu oli tuomiolauselmaa ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta salainen.

Syyttäjä pyysi, että käräjäoikeus laatisi salaiseksi määrätystä tuomiosta erillisen julkisen selosteen mutta käräjäoikeus ei tähän suostunut.

Käräjäoikeus perusteli päätöstään, ettei kyseinen rikosasia ole yhteiskunnallisesti merkittävä eikä se myöskään ole synnyttänyt huomattavaa kiinnostusta julkisuudessa. Lisäksi oikeus totesi, että kysymys on alaikäiseen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta, missä asianomistajan eli uhrin henkilöllisyys ei saa paljastua.

- Julkisen selosteen antaminen edellyttäisi muun muassa vastaajan ammatin ilmoittamista, minkä seurauksena asianomistajan henkilöllisyys olisi mahdollisesti paljastettavissa, käräjäoikeus lausui.

Julkinen seloste sisältää pääpiirteittäisen selostuksen asiasta ja ratkaisun perusteluista.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.