Mainos

Koulukiusaamiseen puuttuminen tehoaa nettipilkkaankin

Koulukiusaamiseen puuttuminen suitsii yleensä myös nettikiusaamista, kerrotaan Kiva koulu -hankkeesta. Hankkeen johtaja Christina Salmivalli sanoo, että koulussa kiusattuja lapsia kiusataan lähes aina myös internetissä koulupäivän jälkeen.

-Ei ole erikseen netissä kiusattuja ja koulun pihalla kiusattuja. Sosiaaliseen mediaan voidaan laittaa herjaavia kommentteja, joilla on paljon tykkääjiä ja peukuttajia. Tehdään ihminen naurunalaiseksi tai julkaistaan kuvia ja tekstejä, jotka esittävät hänet kielteisessä valossa, Salmivalli kertoo.

Suunnittelija Anna Puusniekka Mannerheimin Lastensuojeluliitosta sanoo, että nettikiusaamiseen liittyy usein paljon ajattelemattomuutta.

-Aina ei ymmärretä, mitä yksi kuva tai video voi aiheuttaa. Olisi tärkeää puhua lapsille siitä, mitä nykyajan viestintävälineillä voi tehdä. Pitäisi korostaa, tekisikö lapsi saman myös oikeassa elämässä.

Opettajilla ei lain mukaan ole velvollisuutta puuttua koulun ulkopuolella vapaa-ajalla tapahtuvaan kiusaamiseen. Opetusalan ammattijärjestöstä OAJ:sta myös muistutetaan, että opettajallakin on oikeus vapaa-aikaan

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.