Mainos

Koulujen työrauha parantunut

Peruskoulun yläluokkien työrauha on oppilaiden mukaan parantumassa.

Koulujen työrauha on parantunut kahden viime lukuvuoden aikana. Lisäksi koulujen väliset hyvinvointierot ovat pysyviä eikä merkkejä erojen lisääntymisestä ole havaittavissa.

Tiedot käyvät ilmi käy ilmi koulukyselystä, jonka tuloksia Stakesin tutkimusprofessori Matti Rimpelä ja erikoistutkija Sakari Karvonen esittelivät Kouluterveyspäivillä Tampereella.

Rimpelän mukaan yläluokkien työrauha ja myös oppilaiden ja opettajien väliset suhteet ovat parantuneet kahden viime lukuvuoden aikana.

Kaksi vuotta sitten 31 prosenttia oppilaista katsoi työympäristön rauhattomuuden häiritsevän koulutyötä. Tänä keväänä rauhattomuuden koki häiritseväksi 27 prosenttia oppilaista.

Tutkimuksessa ei havaittu merkkejä myöskään koulujen välisten hyvinvointierojen kasvusta. Vaikka osa nuorista voi huonommin kuin ennen, huonovointisuus ei tutkimuksen mukaan näytä kasautuvan entistä voimakkaammin tiettyihin kouluihin. Toisaalta koulujen välillä on selviä hyvinvointieroja, jotka eivät ole poistumassa.

Tulokset saatiin huhtikuussa 2000 ja huhtikuussa 2002 tehdyissä koulukyselyissä, joihin molemmilla kerroilla vastasi noin 45 000 peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.