Mainos

Koulujen tuhopoltot ovat lisääntyneet

Koulujen tuhopoltot ovat lisääntyneet Suomessa. Juhannukseen mennessä poliisi on kirjannut koulupaloja lähes saman verran kuin viime vuonna yhteensä. Tänä vuonna paloja on ollut 12, kun koko viime vuonna niitä oli 13.

Kouluihin kohdistuneiden tuhopolttojen syyt vaihtelevat leikistä yhteiskunnallisiin ongelmiin. Lasten tuhopoltoista väitellyt ja tuhopolttojen ehkäisyyn keskittyneen hankkeen vetäjän mukaan syynä on kuitenkin harvoin nuoren tarve purkaa aggressioitaan.

- Aika usein on kysymys tällaisesta normaalista nuoresta miehestä, joka kaipaa elämäänsä jännitystä. Usein vanhemmat eivät ole valvoneet, missä lapsi liikkuu, kertoo Tulipysäkki-hankkeen koordinaattori Brita Somerkoski.

Naapurimaassa Ruotsissa kouluja ja päiväkoteja poltettiin ennätystahtiin erityisesti toissa vuonna. Ne liittyivät vahvasti muun muassa maahanmuuttopolitiikkaan. Suomessa ei tällaisesta ole viitteitä, mutta asiantuntijoiden mukaan lasten ja nuorten tulella leikkiminen on paljon yleisempää kuin aikuiset luulevat.

- Tulen käsittelyä tulisi opettaa lapsille ihan nuoresta iästä alkaen. Ennen kaikkea se, miten tuli sammutetaan ja mitkä seuraukset voi olla, jos tuli pääsee irti, kertoo ylikomisario Tommi Reen.

Alle 15-vuoden ikä ei poista vastuuta korvata vahinkoja, jotka saattavat nousta jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Katso Johanna Tuurin juttu (Kymmenen uutiset 12.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.