Mainos

Koulujen arviointiohjeet tiukentuvat

Peruskoulut saavat ensi syksynä tiukemmat ohjeet oppilaiden arviointiin. Tavoitteena on yhtenäistää arvosanoja ja parantaa näin oppilaiden oikeusturvaa.

Opetushallitus linjasi tänään kouluille uuden opetussuunnitelman.Peruskoulut saavat ensi syksynä käyttöönsä entistä tiukemmat ohjeet oppilaiden arviointiin. Opetushallituksen tänään hyväksymissä opetussuunnitelman perusteissa määritellään, mitä hyvä osaaminen missäkin oppiaineessa tarkoittaa. Perusteet toimivat pohjana paikallisille, kuntien laatimille opetussuunnitelmille.

Ohjeistossa linjataan esimerkiksi, millaisin tiedoin eri aineiden päättöarvosanat annetaan. Tarkoituksena on yhtenäistää arvosanojen käyttöä ja parantaa oppilaiden oikeusturvaa jatko-opintoihin siirryttäessä.

Uutena oppiaineena alkaa terveystieto seitsemänneltä luokalta; fysiikka ja kemia alkavat puolestaan jo viidenneltä luokalta.

Opetussuunnitelmaan on kirjattu myös vaatimus, että kuntien täytyy järjestää oppilashuolto kriisien, koulukiusaamisen ja päihteiden käytön varalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.