Mainos

Koulujen alku tuo poliisit joukolla keskustoihin

Tuleva viikonloppu osoittanee jälleen sen, että kun suomalaisilla on syytä juhlaan, se on poliisiasia.

Eri puolilla maata poliisi varautuu valvomaan tehostetusti nuorison juhlintaa. Juhlinnan aiheena on koulujen syyslukukauden alkaminen.

- Helsingissä poliisipartioita on liikkeellä tavallista enemmän. Lisäksi poliisi tekee jälleen yhteistyötä sosiaaliviranomaisten kanssa, kuvailee komisario Jussi Huhtela Helsingin poliisista.

Huhtelan mukaan oletettavaa on, että töitä ja tehtäviä riittää tänä viikonloppuna sekä poliisilla että sosiaaliviranomaisilla. Poliisi tarkkailee erityisesti alaikäisten alkoholinkäyttöä ja takavarikoi heiltä alkoholijuomia niihin törmätessään.

Viinatakavarikoihin suhtaudutaan asiallisesti

Useimmat nuoret suhtautuvat alkoholijuomien takavarikointiin Huhtelan mukaan asiallisesti.

- Pelisäännöt ovat nuorille aika selvät ja nuoriso tietää kuinka poliisi näissä tilanteissa toimii. Valitettavan usein ja usealla kuitenkin alkoholia on mukana.

Alkoholijuomien lisäksi poliisi kertoo takavarikoivansa imppaukseen käytettäviä välineitä.

- Imppaukseen sinänsä on aika hankalaa puuttua, mutta jos jotain näkyviä tuotteita siihen käytetään, välineet otetaan pois. Valitettavan usein sekavan nuoren kohdalla tiedetään vasta ambulanssissa, mistä on ollut kyse, sanoo Huhtela.

Nuorten juhlinta keskittyy eri paikkakunnilla esimerkiksi uimarannoille sekä kaupunkien ja taajamien keskusta-alueille.

- Helsingissä jos mennään rautatieasemalle ja siitä katsotaan 360 astetta joka suuntaan niin pitkälle kun silmä kantaa, niin näillä main nuoret liikkuvat. Ja lisäksi tietenkin Hietaniemen uimarannalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.