Mainos

Kouluja kiinni Pekingissä sarsin takia

Kiina on ryhtynyt uusiin toimin sars-epidemian pysäyttämiseksi. Suurin osa kouluista pidetään toistaiseksi suljettuina Pekingissä ja sairastuneet pyritään eristämään entistä pikaisemmin, kun oireet viittaavat sars-virukseen.

Kiinan terveysministeriö kertoi tänään 147 uudesta sars-epäilystä. Ministeriön mukaan sarssiin kuolleiden määrä on noussut Kiinassa yhdeksällä. Heistä seitsemän kuoli Pekingissä.

Tartuntojen määrä lähestyy Pekingissä jo 700:aa. Koko maassa sars-tapauksia lasketaan olevan 2 305. Tauti on vaatinut tähän mennessä Kiinassa ainakin 106 kuolonuhria, joista 35 Pekingissä.

Peking sulkeekin suurimman osan kouluistaan sars-keuhkokuumeen vuoksi. Koulut ovat kiinni kaksi viikkoa. Paikallinen lehti arvioi, että sulkeminen koskee noin 1,7 miljoonaa oppilasta. Jos molemmat vanhemmat käyvät töissä, he voivat lähettää lapsensa kouluun. Koulut toimivat myös päivähoitopaikkoina.

Hongkongissa sars on tappanut toistaiseksi yli sata ihmistä. Alueella on todettu melkein 1500 tartuntaa, ja määrä kasvaa koko ajan.

Kiinassa etsitään oireista kärsiviä

Kiinan viranomaiset ovat lähettäneet satoja selvittäjiä arvioimaan sars-keuhkokuumetta muistuttavista oireista kärsivien tilaa, jotta mahdolliset sars-tapaukset voidaan heti eristää.

Selvitystyö aloitettiin Haidian-alueella, missä asuu 1,7 miljoonaa ihmistä.

Maailman terveysjärjestö WHO puolestaan selvitti tänään kolmatta päivää Shangain tartuntatautien sairaalassa sars-tilannetta. WHO:n edustajat kiittivät viranomaisia hyvästä yhteistyöstä. Shangain kaupungin edustaja arvioi, ettei hänen kaupungissaan tehdä samoja virheitä kuin Pekingissä. Kuudentoista miljoonan asukkaan kaupungissa on todettu kaksi sars-tapausta.

Filippiineillä eristettiin kylä sarsin vuoksi

Filippiinien terveysviranomaiset ovat eristäneet kokonaisen kylän varotoimena sars-keuhkokuumeen leviämisen estämiseksi. Yksi kylän asukkaista kuoli huhtikuun puolivälissä sarsiin. Hän oli ensimmäinen Filippiinien sars-uhri.

Eristetty Vacanten kylä sijaitsee 160 kilometrin päässä pääkaupungista Manilasta. Kylässä on 845 asukasta. Kylässä asunut sairaanhoitaja vieraili Kanadassa Torontossa, minkä jälkeen hän sairastui sars-keuhkokuumeeseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.