Mainos

Kouluissakin tarvitaan työterveyshoitoa

Peruskoulun yläasteen oppilaiden terveydentila on heikentynyt kahden viime vuoden aikana. Eri koulujen välillä on suuria eroja, ja oppilaiden kotitilanne selittää vain pienen osan terveyseroista.

Tutkimusprofessori Matti Rimpelä Stakesista kehottaakin kouluja kiinnittämään enemmän huomiota oppilashuoltoon sekä siihen, millainen koulu on työyhteisönä niin oppilaille kuin opettajillekin. Tämänvuotisten kouluterveyskyselyjen mukaan koululaisten niska- ja hartiakivut ovat edelleen lisääntyneet. Oppilaat kärsivät entistä enemmän myös jännittyneisyydestä, ärtyisyydestä ja nukahtamisvaikeuksista. Eniten kasvoi niiden osuus, jotka kertoivat olevansa usein väsyneitä tai tuntevansa olonsa heikoksi. Kouluterveyskyselyt on tehty tänä, viime ja toissa vuonna yli 200 kunnassa. Niihin on vastannut noin 50000 nuorta, jotka opiskelevat peruskoulun 8. tai 9. luokalla taikka lukion tai ammattikoulun toisella vuosikurssilla.

Koululaisten terveydentila on esillä kouluterveyspäivillä, jotka alkoivat Tampereella tänään. Kouluterveyspäivät pidetään nyt kolmannen kerran, ja kaksipäiväiseen tapaamiseen osallistuu yli 600 henkeä. Seminaarin järjestävät Stakes ja Tampereen yliopiston terveystieteen laitos.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.