Mainos

Kouluissa keskusteltiin Tuusulan tragediasta

Tuusulan tapahtumat ovat puhuttaneet koululaisia ympäri maata. Lapsia on kehotettu jakamaan ajatuksiaan paitsi aikuisten myös toinen toistensa kanssa.

Tuusulan tragediaa on käsitelty tänään Suomen kouluissa opetusministeriön toiveiden mukaisesti.

Muun muassa Tampereella Sammon koulussa lukujärjestyksestä raivattiin aamulla tilaa ylimääräiselle luokanvalvojan tunnille.

Oppilaat kävivät oman opettajansa johdolla läpi Tuusulan tapahtumien herättämiä kysymyksiä, ajatuksia ja tunteita.

- Mielestäni on hyvä, että oppilaat eivät ota sitä Tuusulan tapahtumaa liian henkilökohtaisesti. Totta kai se pysähdyttää ajattelemaan ja miettimään, että voiko tällaista tapahtua Suomessa tai voisiko tällaista tapahtua meidän koulussa, pohtii koulun luokanvalvoja Johanna Yli-Muilu.

Uskonnonopettajan pitämässä aamunavauksessa korostettiin puhumisen tärkeyttä. Lapsia kehotettiin jakamaan ajatuksiaan paitsi aikuisten myös toinen toistensa kanssa.

Useimmat oppilaat ovat seuranneet tapahtumien kulkua hyvinkin tarkasti eri tiedotusvälineistä. Monilla lapsilla päällimmäinen tunne on ollut hämmennys, epäusko ja pelko.

- Totta kai sitä ajatteli, että tuleeko tännekin meidän kouluun joku riehumaan, mutta ei se onneksi hirveän yleistä ole. Kouluun tulin tänään ihan hyvillä mielin, vaikka harmittaa tietenkin Jokelan koulun oppilaiden puolesta, sanoo Sammon koulun oppilas Mira Okuogume.

- Kaikista järkyttävintä tapahtumassa oli mielestäni se, että siellä on kuollut rehtori ja oppilaita, pohti puolestaan oppilas Antti Airikkala.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.