Mainos

Kouluissa kerätään kokemuksia kyberturvallisuudesta

 

Oppilaitoksissa kerätään parhaillaan kokemuksia kyberturvallisuudesta. Kyse on siitä, miten esimerkiksi internetissä toimitaan turvallisesti. 

Oppilailta kerätyn palautteen perusteella eri alojen asiantuntijat pyrkivät päättämään, millainen kyberturvallisuuden koulutuspaketin pitäisi olla. 

Kybertaitojen opetuksessa testilaboratorioina toimii kaksi lukiota Espoosta. Yhteislyseon lukion ensimmäisen luokan oppilaille on jo pidetty ensimmäinen koulutustilaisuus. Kaitaan lukio on vuorossa tämän kuun loppupuolella. 

Oppilaspalautteen jälkeen asiantuntijat muun muassa Espoon kaupungista, poliisista sekä yliopisto- ja yritysmaailmasta jatkavat pohdintoja koulutuspaketin sisällöstä. 

Erityisluokanopettaja Sari Karjalainen Espoon kaupungista sanoo, ettei kyberturvallisuudesta ole tarkoituksena saada itsenäistä oppiainetta, kuten kansanedustaja Tom Packalén (ps.) ja tietoturva-asiantuntija Jarno Limnell ovat visioineet. 

- En pidä sitä realistisena. Kyseessä on kansalaistaito, joka on mukana kaikessa toiminnassa, kun tietotekniikkaa käytetään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.