Mainos

Koulua syytetään oppilaiden salakatselusta web-kameroilla

Yhdysvalloissa pennsylvanialaisen koulun oppilaan vanhemmat ovat haastaneet koulun oikeuteen vakoilusta. Syytteen mukaan koulupojan vakoilussa oli käytetty koulun antaman kannettavan webbikameraa, kertoo eWeek.com.

Vanhempien mukaan heidän poikansa oikeutta yksityisyyteen on loukattu. Highschool oppilaille oli annettu kannettavat tietokoneet koulun tietokonehankkeen yhteydessä. Syytteen mukaan oppilaiden perheille ei oltu kuitenkaan ilmoitettu, että kannettavien webbikamerat oli mahdollista kytkeä päälle etäkäyttöisesti. Perheen mukaan ominaisuus selvisi heille vasta siinä vaiheessa kun koulun henkilöstö alkoi syyttää heidän poikaansa "sopimattomasta käytöksestä kotonaan". Koulu käytti todistusaineistonaan pojan kannettavan tietokoneen webbikameran kautta otettua kuvaa.

Koulupiiri on vastannut verkkosivuillaan olevassa lausunnossaan syytöksiin, että se on omistautunut edistämään ja suojelemaan oppilaiden yksityisyyttä. Koulupiirin mukaan kameran ominaisuus sen päällekytkemiseksi oli tarkoitettu turvaominaisuudeksi. Koulupiiri sanoo ottaneensa kameran etäkäyttöisen päällekytkentä-ominaisuuden nyt pois.

- Kannettavat tietokoneet ovat jatkuvasti varkauksien kohteena. Turvaominaisuus oli asennettu auttamaan paikallistamaan kannettava, jos se oli ilmoitettu kadonneeksi tai varastetuksi, kerrotaan koulupiiristä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.