Mainos

Koulu pakotti teinin riisuutumaan särkylääkkeiden takia

Yhdysvalloissa alkaa tänään oikeudenkäynti runsaasti kohua herättäneestä ruumiintarkastuksesta arizonalaiskoulussa vuonna 2003.

Tuolloin koulun työntekijät pakottivat 13-vuotiaan Savana Reddingin riisuutumaan alasti, koska tytön arveltiin välittävän särkylääkkeitä luokkatovereilleen. Redding oli antanut kaverilleen ibuprofeenia, yhtä yleisimmistä särkylääkkeistä. Lääkkeen vastaanottaja oli voinut pahoin otettuaan pillerin, jonka jälkeen hän oli ilmoittanut Reddingistä koulun viranomaisille. Tyttö joutui ruumiintarkastuksen yhteydessä riisumaan alushousunsa ja t-paitansa.

Oikeudessa puidaan nyt sitä, rikkoiko ruumiintarkastus Reddingin perustuslaillisia oikeuksia. Redding on itse kertonut tarkastuksen olleen "hänen nöyryyttävin hetkensä koko elämänsä aikana".

- He käskivät minua siirtämään rintaliivini sillä tavoin, että rintani näkyivät. Lisäksi joudun riisumaan alushousuni, Redding kertoi tuolloin.

Ruumiintarkastuksessa ei löytynyt pillereitä.

Koulu on puolustanut oikeuttaan tehdä ruumiintarkastus Reddingille. Koulun rehtorin mukaan operaatiolla haluttiin suojella koulun muita oppilaita. Kouluviranomaisten mukaan koulujen on mahdotonta estää huumeet ja aseet koulussa, mikäli heiltä evätään mahdollisuus tehdä ruumiintarkastuksia oppilailleen.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.