Mainos

"Kotteri Perhosen" henkilöllisyys ei MTV:n tiedossa

MTV Uutiset kertoi eilen oudosta tarjouksesta, jonka tutkivan ryhmän toimittaja sai anonyymiltä vinkkaajalta, "Kotteri Perhoselta". 

Eilen Kymmenen Uutisissa haastateltiin sisäministeri Päivi Räsästä (kd). Tässä yhteydessä uutisankkuri luonnehti tiedon tulleen "korkealta tasolta" poliisin sisältä. 

Tämä suorassa lähetyksessä käytetty ilmaisu oli huolimaton ja virheellinen. MTV Uutisilla ei ole tietoa siitä, millä tasolla tai missä tehtävässä virkamieheksi esittäytynyt vinkkaaja omassa organisaatiossaan toimii. "Kotteri Perhosen" henkilöllisyys ei missään vaiheessa tullut toimituksen tietoon. 

Henkilö oli antanut anonyymin sähköpostiosoitteen kautta paikkansa pitävän vinkin keskusrikospoliisin terrorismitutkintaan liittyvästä operaatiosta. Tämän jälkeen hän ehdotti jatkuvaa yhteistyötä, jossa hän olisi myynyt tietoja MTV Uutisille 250-500 euron hintaan. Tarjouksesta kieltäydyttiin. 

MTV kertoi eilen, että terrorismitutkinnan kiinniotto-operaatiosta oli tietoa keskusrikospoliisissa, suojelupoliisissa ja mahdollisesti poliisin ylemmässä johdossa. Tänään on käynyt ilmi, että tietoa operaatiosta oli myös Helsingin ja Hämeenlinnan poliisilaitoksissa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.