Mainos

Kotkassa jälleen suurpalo

Kotkassa on sammutettu jo toista suurta tulipaloa vuorokauden kuluessa. Ahlströmin kuitulasitehtaalla syttyi tulipalo iltapäivällä. Paloa ovat sammuttaneet kaikki alueen palokunnat eli noin 20 paloa-autoa. Lasikuitumattoa valmistavalla koneella syttynyt tulipalo aiheutti monen miljoonan markan vahingot ja tuotannon pysähtymisen viikoiksi Ahlström Glassfibre Oy:ssä Kotkan Karhulan kaupunginosassa.

Noin 70 metriä pitkää lasikuitumattokonetta oltiin pysäyttämässä viikonvaihteeksi. Lämpötila oli linjanjohtaja Kay Rökmanin mukaan jostain syystä noussut noussut pitkään käyneellä koneella liian korkeaksi ja se syttyi joko päältä tai sisältä tuleen. Palokunta sai hälytyksen paikalle kello 13.45. Sammutuksessa olivat mukana vakinaisen palokunnan lisäksi kaikki Kotkan vapaaehtoiset palokunnan ja tehdaspalokunta. Palo saatiin hallintaan kellon 15.30 aikoihin.

Lasikuitumattokoneesta tuhoutui pahiten 15 metriä pitkä uuni. Lasikuitumaton valmistuksessa käytetään öljypohjaista muovipulveria. Rökmanin arvion mukaan mahdollisesti uunin puhaltimet olivat jostain syystä pois päältä ja palo pääsi syttymään lämpötilan noustua korkeaksi.

Tehdas käy kolmessa vuorossa ja työssä on vuorollaan kuudesta seitsemään henkilöä. Heidän lomautuksestaan tai työllistämisestään muualla teollisuuslaitoksessa ei ole vielä päätetty. Seisokki on joka tapauksessa monen viikon pituinen, sillä kone sähkölaitteineen, vaurioitunut katto ja muut rakenteet teettävät paljon korjaustöitä. Palo aiheutti runsaasti savua. Palopäällikkö Vesa Parkon mukaan se ei kuitenkaan aiheuttanut yleisölle vaaraa, vaikka levisikin ympäristöön.

Vahinkojen kokonaismäärää ei pystytä vielä arvioimaan. Se on kuitenkin Rökmanin arvion mukaan useita miljoonia markkoja. Poliisitutkimukset palon syyn selvittämiseksi jatkuvat.

Viime yönä Kotkassa tuhoutuivat tulipalossa Ristinkallion neuvola ja kirjasto. Tulipalon aiheuttamat vahingot nousevat useisiin miljooniin markkoihin. Palokunta ehti pelastaa neuvolan potilasarkistot ja noin viidenneksen kirjaston kirjoista.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.