Mainos

Kotkassa bensiiniä vitosella litra

Kotkassa käydään bensiiniasemien kesken kovaa pudotuspeliä. Viikko sitten avattu Jet-automaattiasema on haastanut muut asemat sumeilemattomaan kilpaan. Jet-asemalta Kotkan keskustassa on saanut jo viikon verran 95E-bensiiniä tasan viidellä markalla.

Uuden aseman huikea hinnanalennus on pakottanut myös muut kotkalaishuoltamot pudottamaan hintojaan alle kannattavuusrajan. Alle viiden markan litrahinnan ei tosin ole tohdittu minkään muunkaan yhtiön jakeluasemilla vielä mennä.
Kalleinta 95E-bensiini on Kotkan keskustan asemista Shellillä, josta sitä saa 5,29 markalla. Uuden Jet-aseman vieressä sijaitsevalta Nesteen automaattiasemalta saa kaikkia bensiinilaatuja kolme penniä naapuria kalliimmalla.
98E-bensiini maksaa Jet-asemalla 5,10 markkaa ja 99-oktaaninen bensiini 5,20 markkaa.

Salossa kävi alle viiden markan

Viimeksi öljy-yhtiöiden hintasota puhkesi Salossa, kun Jet-asema polkaisi pari viikkoa sitten hinnat alle viiden markan. Aina ei "häiriköksi" tarvita Jetiäkään. Kolme viikkoa sitten hintataso putosi Saarijärvellä alle 5,24 markan, kun Teboil avasi alueelle automaattiaseman.
Syyskuun puolivälissä bensiinin keskihinta oli Suomessa 5,50 markkaa. Suomessa myytiin silloin Euroopan kolmanneksi halvinta bensiiniä, jos verot putsataan päältä pois. Esimerkiksi Ruotsin hintoihin verrattaessa suomalaiskauppiaiden kate jäi syyskuun hinnoilla 30 penniä litraa kohti huonommaksi.

Jet-yhtiöiden takana on kansainvälinen konserni ConoCo, jolla on Euroopassa 2400 asemaa. Suomessa asemia on 27. ConoCon liikevaihto on liki kaksi kertaa suurempi kuin Nesteellä.
Bensiinikauppiaiden liiton järjestösihteeri Hannu Laitinen ei lähde arvailemaan, kuinka nopeasti Suomessa Jet-automaattiasemat astuvat ruotuun. Ruotsissa uusien asemien lanseeraus tapahtui varsin nopeasti, kun vuoden mittaisen valtakunnallisen bensasodan aikana öljy-yhtiöt tekivät yhteensä noin miljardin kruunun tappiot. Sen jälkeen Jet-asemat saavuttivat hakemansa tilanteen, ja ne kykenevät myymään jatkuvasti noin yhdeksän äyriä halvemmalla bensiinilitran kuin muut.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja