Mainos

Kotkan Meripäiville salsan huippuyhtye Estrellas Cubanas

Kotkan Meripäivien heinäkuun viimeinen launtai huipentuu lattarirytmein. Sataman festivaalialueen Meripäiväareenalla Viva Salsa -showssa esiintyy kolme erilaista lattariyhtyettä. Latinalaisrytmien illan kokoonpanot ovat Son Sabroson, Ramon Silverio & Silverio Mi Son ja illan huipentumana kansainvälinen tähtiesiintyjä Estrellas Cubanas.

Pääesiintyjä Estrellas Cubanas on 12 -jäseninen aito salsayhtye. Sen perusti Havannassa jo vuonna 1959 tunnettu kuubalaissäveltäjä, instrumentalisti ja viulisti Félix Reina. Bändi oli historiansa alkuvaiheessa perinteisen charanga -tyylin edustaja, mutta on viime vuosina siirtynyt moderneihin tropical ja conjunto -tyyleihin.

Son Sabroson on kymmenen muusikon tyyliltään tanssittavaa musiikkia soittava kokoonpano. Ramon Silverio on kuubalainen musiikin ja tanssinopettaja Helsingistä. Hän tuo Kotkaan oman kymmenhenkisen yhtyeensä sekä ison show-tanssiryhmän.

Lauantain pääsylipulla pääsee, paitsi kuuntelemaan salsaa, myös tanssimaan Länsivarastoon, jossa esiintyy Martti Metsäkedon yhtye solisteinaan Eino Grön ja Jaana Pöllänen.

The Beatles -musiikki-show


Meripäivien avajaisiltana torstaina Meripäiväareenalla esiintyy Seitsemän Seinähullua Veljestä. Perjantaina on ohjelmassa kiertueellaan suotuisan vastaanoton saanut "The Beatles-kaikkien aikojen musiikkishow", jossa esiintyjinä ovat Sami Saari, Maarit Hurmerinta, Jiri Nikkinen, Tommi Läntinen, Jore Marjaranta ja Anna Eriksson.

Kapellimestarina ja sovittajana toimii tv:stä tuttu Esa Nieminen. Länsivarastossa on perjantaina Junnu Vainion sanoin ja sävelin toteutettava perinteinen Käyn ahon laitaa -viihdekonsertti. Siinä esiintyvät Anna Erikson, Samuli Edelman, Riki Sorsa, Eini, Antti Huovila, Kirsi Ranto ja Esa Nummela.

Päätöspäivänä sunnuntaina Meriareenalla esiintyy iltapäiväkonsertissa Veeti Kallio helsinkiläisen Jaso Big Bandin kanssa. Meripäivien käsiohjelma julkistettiin perjantaina ja samalla alkoi myös lipunmyynti Meriareenan maksullisiin tilaisuuksiin.

Tulevana kesänä pääsee meripäiväalueelle ilmaisiksi paitsi maksullisiin konsertteihin. Käyn ahon laitaa -viihdekonsertin lipuista on jo ehditty myydä noin puolet, kertoo tiedotuspäällikkö Kari Makkonen. Käsiohjelmia on painettu 50 000 kappaletta ja se tulee jakoon myöhemmin keväällä koko maahan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.