Mainos

Kotkan Merimieslaulufestivaaliin osallistuu 200 laulajaa ja soittajaa

Kotkan Merimieslaulufestivaaliin viikon lopulla on ilmoittautunut kaikkiaan noin 200 laulajaa ja soittajaa.

Festivaalilla kilpaillaan kolmessa eri sarjassa. Merimiesten kilpailussa on mukana kahdeksan laulajaa. Solistien sarjassa on 28 sekä kuorojen ja lauluyhtyeiden sarjassa 14 osanottajaa. Kilpailuohjelma koostuu vanhoista tai uusista merimieslauluista tai merilauluista.

Tänä vuonna huomioidaan myös Georg Malmstenin syntymän 100-vuotisjuhla. Kaikki kilpailijat, jotka ovat valinneet kilpailuohjelmaansa yhden Malmstenin meriaiheisen laulun, osallistuvat festivaalijohtaja Jouko Koivukosken mukaan myös kilpailuun parhaasta Malmstenin laulun esityksestä.

Myös festivaalilla kantaesityksensä saavat parhaimmat uudet merilaulut palkitaan kapellimestari Esa Niemisen johtaman tuomariston harkinnan mukaan. Kaikkiaan festivaalin palkintoihin on varattu 7500 euroa.

Merimieslaulufestivaali, Kotka Season Festival, on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan liittynyt Kotkan Meripäivien ohjelmaan. Tämänvuotisen tapahtuman ajankohta on 26.-27.7. Festivaalin tarkoituksena on ylläpitää merimieslaulukulttuuria ja luoda uutta perinnettä. Festivaali on avoin kaikille esiintyjille ja esiintyjäryhmille.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.