Mainos

Kotkan ja Haminan satamat yhdistymässä suursatamaksi

Kotkan ja Haminan satamien yhteistyötä selvittänyt Turun yliopisto on saanut selvityksensä valmiiksi, ja se julkaistaan lähiviikkoina. MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan varteenotettavana vaihtoehtona on noussut esiin satamien yhdistäminen, joka toisi mukanaan suuria säästöjä.

- Olemme tehneet päällekkäisiä investointeja kahteen kertaan Kotkassa ja Haminassa. Sitten tulee toimintojen järjestely ja liikennettä voitaisiin organioida optimaalisella tavalla. Suurin säästö tulisi kuitenkin merkittävien investointien välttämisessä, kertoo Kotkan sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Samoilla linjiolla on myös Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Lepistö. Säästöjen lisäksi satamien kilpailukyky niin kotimaan kuin ulkomaidenkin markkinoilla paranisi.

- Lasteja ja tavaravirtoja oikein keskittämällä saisimme kapasiteetit tehokkaaseen käyttöön.Meidän ei tarvitse lisätä kapasiteettejä kun meillä ovat resurssit jo olemassa, haaveilee Lepistö.

Vireillä oleva suursatama olisi ainutlaatuinen Suomessa. Käytännössä se merkitsisi sitä, että yhdistetystä Kotkan ja Haminan satamasta tulisi ylivoimaisesti suurin satama Suomessa.

- Meillä on yhteinen kokous 28. päivä tätä kuuta, jolloin asiat käydään läpi. Toivottavasti voimme antaa sen jälkeen kunnanvaltuustolle omat suosituksemme, kertoo Haminan sataman toimitusjohtaja Jan Gran.

Katso Juha Muurisen raportti Kotkasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.