Mainos

Kotkan asuntopalon uhri oli kirjailija Raija Siekkinen

Kirjallisuuden valtionpalkinnon vuosina 1984 ja -98 saanut Raija Siekkinen sai surmansa viikko sitten asuntonsa palossa.

-

Viikko sitten Kotkassa sattuneen asuntopalon uhri on tunnistettu kotkalaiseksi kirjailijaksi Raija Siekkiseksi. Poliisi jatkaa vielä palon syiden selvittämistä teknisin keinoin sekä kuulusteluin. Kerrostaloasunnon täydellisesti tuhonneeseen paloon ei poliisin saamien tietojen mukaan liity rikosta.

Uhrin henkilöys selvisi lääninoikeuslääkärin tutkimuksissa. Tulipalo riehui Kotkan keskustassa Korkeavuorenkadulla kerrostaloasunnossa viikko sitten aamulla. Kirjailija Siekkinen asui kyseisessä asunnossa.

Raija Siekkinen oli syntynyt 11. helmikuuta vuonna 1953 Kotkassa. Kirjailijanuransa Siekkinen aloitti vuonna 1978 novellikokoelmalla Talventulo ja kirjoitti uransa aikana novellien lisäksi myös lastenkirjoja. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa kirjallisuutta, kansanrunoutta ja filosofiaa.

Siekkisen novelleissa jokapäiväisiä tapahtumia pidettiin osana elämän suurta draamaa, jossa myös rakkaus, pettymys, viha, ero ja petollisuus olivat läsnä. Yksinäisen tai sivullisen naisen kokemusmaailman lisäksi lapsuuden tapahtumat olivat pohja omaleimaiselle kerronnalle.

Raija Siekkinen sai muun muassa kirjallisuuden valtionpalkinnon vuosina 1984 ja 1992, Runeberg-palkinnon vuonna 1993 ja Eino Leinon palkinnon vuonna 1998. Novellikokoelma Kuinka rakkaus syntyy oli Finlandia-palkintoehdokas vuonna 1991. Hänen viimeinen teoksensa Kalliisti ostetut päivät ilmestyi viime vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.