Mainos

Kotka kiirehtii pakolaiskeskuksen avaamista

Kotkan kaupunki on kiirehtinyt ammatillisen kurssikeskuksen muuttamista pakolaiskeskukseksi. Alunperin keskus piti avata kesäkuun alussa, nyt Kosovon pakolaisia suunnitellaan otettavaksi keskukseen mahdollisimman pian.

Kotkan kaupunki on joutunut kiirehtimään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen avaamistaan Kosovon tilanteen takia. Kotkassa oli alkujaan tarkoitus perustaa uusi vastaanottokeskus Karhulan kaupunginosaan vasta kesäkuun alussa.

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana vastata työministeriön kyselyyn vastaanottokeskuksen perustamisaikataulusta, että toiminta keskuksessa voi alkaa välittömästi. Kotkan valtuuston päätös keskuksen perustamisesta tehtäneen toukokuun alun kokouksessa.

Kaupunginhallitus päätti, että YK:n valitsemat, Kosovon alueelta puolen vuoden oleskeluluvalla saapuvat pakolaiset sijoitetaan perusteilla olevaan keskukseen heti, kun siihen ilmenee tarvetta. Kotkan vastaanottokeskus sijoittuu vajaakäytössä olleisiin Etelä-Kymen ammatillisen kurssikeskuksen asuntolatiloihin. Keskukseen on mahdollista enimmillään sijoittaa 150 pakolaista.

Kaupungin osastopäällikkö Marja-Liisa Grönvall ei kiireestä huolimatta näe, että keskuksen avaamisessa enää mikään kiikastaisi. Tarkkaa päivää Kosovon albaanien saapumisesta Kotkaan ei työministeriöstä vielä tiistaina ollut osattu kertoa.
-Kovasti valmiutta viritetään, mutta olemme valmiita vastaanottamaan heti, kun siihen on tarvetta. Vain henkilökunnan rekrytointi on osin kesken, vielä ensi viikon alussa on haastatteluja. Hakuaika päättyy kuun lopulla, mutta kovasti on hakijoita, Grönvall kertoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.