Mainos

Kotivakuutukset kuntoon kesäksi!

Kotivakuutukset kannattaa tarkastaa ennen kesälomille lähtöä - suvi kun tunnetusti houkuttelee murtomiehiä tyhjilleen jääneisiin asuntoihin. MTV3:n uutiset selvitti, mitä kotivakuutukset eri vakuutusyhtiöissä maksavat

Asuntomurtoja on alkuvuonna sattunut edellisvuotta vähemmän, mutta sesonkiaika on käsillä juuri nyt. Myös kännykät ja polkupyörät kelpaavat kesäaikaan voroille.

Kolme neljästä suomalaiskodista on kyllä vakuutettu, mutta mihin hintaan? MTV3 vertaili eri vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksia ilman asiakaskohtaisia alennuksia. Vuosimaksu laskettiin kahdelle esimerkkitapaukselle: kerrostalokaksiossa asuville kahdelle aikuiselle ja koiralle, sekä rivitalosssa asuvalle kaksilapsiselle perheelle.

Fennia kallein

Jos irtaimiston lisäksi vakuutus sisältää oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen, kaksiossa asuva perhe selviää halvimmalla asioimalla Lähivakuutuksessa. Kalleinta vakuuttaminen on Yrittäjäin Fenniassa

Rivitaloperheen halvin vaihtoehto on A-vakuutus. Y-Fennia on heillekin kallein.

Maksut asunnon koon mukaan

Täysarvosta vakuutettujen kotien vuosimaksut määräytyvät nykyään asunnon pinta-alan mukaan. Tosin korvaustilanteessa irtaimiston täysarvollekin tulee katto vastaan 250 000 - 300 000 markan tienoilla. Tätä arvokaampi koti kannattaa vakuuttaa omaisuuden jälleenhankitaan tarvittavalla rahamäärällä.
(MTV3/Matti Toivonen)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.