Mainos

Kotitietokoneiden myynti huippulukemissa

Kotitietokoneita myytiin viime vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin. Erityisen hyvin kävivät kaupaksi kannettavat koneet. Tietokoneiden valmistajat odottavat hyviä myyntikäyriä myös kuluvalle vuodelle.

Viime vuosi rikkoi kaikki ennätykset kotitietokoneiden myynnissä. Kauppa kasvoi liki kolmanneksen edellisvuodesta runsaaseen 150 miljoonaan euroon.

- Se varmaan liittyy tähän kotitalouksien koneistamiseen yleiselläkin tasolla. Koteihin ostetaan erityisen paljon elektroniikkaa. Laajakaistojen suosio ja digikameroiden voimakas kasvu ajaa myös kotitietokoneiden hankkimista eteenpäin, markkinointijohtaja Heikki Rantala Fujitsu Siemens Computersista kertoo.

Perinteisen joulusesongin lisäksi myynti oli voimakasta läpi loppuvuoden.

- Kuluttajien investoinnit alkoivat jo tavallista aikaisemmin. Voisi sanoa, että heti kesän jälkeen syksyllä kuluttajakauppa vilkastui ja jatkui vuoden loppuun asti, johtaja Ari Koskinen Hewlett-Packard Oystä kertoo..

Erityisen hyvin kävivät kaupaksi kannettavat tietokoneet, joiden myynti yli kaksinkertaistui edellisvuodesta.

- Kotiin kun ostetaan kannettava, se istuu hyvin pöydälle. Se on kenties liitetty langattomaan verkkoon. Säästetään lankojen, johtojen vetämiseltä ja niin edelleen, Rantala kertoo.

Myyntimiehillä ei ole syytä murheeseen, vaan hymy on pysynyt maireana myös vuoden vaihduttua. Tekniikan kehittyminen ja halpa dollari ovat pudottaneet hintoja, ja kauppa käy hyvin - jopa paremmin kuin viime vuonna.

- Tällä hetkellä hintataso on tullut vuoden takaisista luvuista alas. Puhutaan 30 prosentin keskihintojen pudotuksesta ja sen on kuluttajien kukkarolle paljon sopivampi hinta, Koskinen kertoo..

Vuodenvaihteen jälkeen kysyntä ei ole lainkaan hidastunut joulumyyntiin vaan jatkuu tasaisen kiivaana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.