Mainos

Kotitaloudet sijoittavat nyt vimmaisesti

Pörssissä kulunut vuosi päättyy vahvaan nousuun. Paljon uusia yksityissijoittajia on lähtenyt mukaan pörssikauppaan.

Käytännössä valtioiden massiivinen elvytys ja nollakorot virittivät osakemarkkinoille ostotunnelman jo maaliskuussa.

- Alkukeväästä systeemiriski eli pelko koko finanssijärjestelmän kaatumisesta pieneni olennaisesti. Kesällä talouskasvu kääntyi jälleen nousuun, perustelee Varman sijoitusjohtaja Risto Murto.

- Aika paljon epäiltiin sitä, että kuinka hyvin keskuspankkien kevyt rahapolitiikka avittaa pankkeja. Siinä osa sijoittajista on ehkä ollut liian pessimistisiä, sanoo Danske Markets Equitiesin strategisti Tuomas Komulainen.

Ensi vuonna meno voi olla kuoppaisempaa. Toiveena on, että talouden elpyminen jatkuu - ja samalla jännitetään valtioiden velkaantumista ja korkojen nousua.

Osakemarkkinoiden tunnelmaa pohditaan myös yhä useammassa kodissa, sillä monet pörssiyhtiöt ovat saaneet tänä vuonna tuhansia uusia omistajia.

- Taloustietämys on varmasti parantunut. Kotitalouksien vahva nousu omistajina on kansantaloudellekin positiivinen asia, sanoo Pörssisäätiön tuleva toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

- Kannattaa sijoittaa hajauttaen ja sellaisiin toimialoihin ja yrityksiin, jotka tuntee, Lounasmeri summaa sijoittamisen ohjeet noviiseille.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu (Seitsemän uutiset 30.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.