Mainos

Kotitaloudet sijoittavat entistä varovaisemmin

Kotitalouksien varovaisuus sijoittamiseen on kasvanut viime keväästä. OP-ryhmän sijoittajabarometrin mukaan kotitaloudet säästävät nyt entistäkin innokkaammin pankkitileille.

Suomalaisten into sijoittamiseen näyttää lähes yhtä harmaalta kuin päivän sää. OP-Ryhmän sijoittajabarometrin mukaan kotitalouksien varovaisuus on kasvanut viime keväästä. Turhia riskejä vältetään ja rahaa säästetään entistäkin selvemmin juuri "pahan päivän varalle".

- Tässä epävarmassa tilanteessa perinteinen vaihtoehto on edelleen se joka dominoi. Eli talletussäästäminen eri muodoissa on selvästi suosituin sijoituskohde. Merkittäviä viitteitä siitä, että tämä asia olisi nopeasti muuttumassa ei saatu, toimitusjohtaja Harri Nummela OP-Rahastoyhtiöstä kertoo.

Kyselyn mukaan kotitalouksista jo puolet säästää jättämällä rahaa tilille. Myös määräaikaistalletukset ovat yleistyneet viime keväästä.

Sijoituskohteiden valinnassa turvallisuus koetaankin erittäin tärkeäksi ja suosiossa ovat edelleen asunnot.

Vaikka pörssikurssit ovat nousseet jo puolisen vuotta, into ei ole tarttunut kuluttajiin. Kodeissa uskotaan kurssien nousuun. Silti sijoitukset suoraan tai rahastojen kautta osakemarkkinoille ovat laskeneet. Ja entistä harvempi aikoo seuraavankaan puolen vuoden aikana satsata osakkeisiin.

Pieniä orastavia merkkejä on siitä että riskipitoisempien sijoituskohteiden suosio olisi nyt kasvussa. Tämä tulee viemään kuitenkin aikansa, koska pitää muistaa että meillä on taustalla hyvin voimakas osakekurssien lasku.

Työttömyyspelot ja epävarmuus Suomen talouskehityksestä ovat siis pitäneet kuluttajat vaisuina.

Viesti on kuitenkin sama vanha: Osakkeisiin uskalletaan satsata vasta kun niiden hinnat ovat jo korkealla ja riskit taas kasvaneet.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.