Kotisi hintavimmat turhakkeet – näistä maksat turhaan!

Kodistasi löytyy monia tavaroita, joista olet maksanut aivan turhaan. Esimerkiksi tuntematon shampoomerkki on edullisempi vain siksi, että se on tuntemattomampi. Merkkituotteita ostaessasi maksat myös markkinointikuluja.

Koti on täynnä tavara, mutta loppujen lopuksi käytämme niistä hyvin vähää osaa. Turhakkeiden löytämiseksi riittää jo pelkkä kylpyhuoneen kaapin avaaminen – tarvitsetko todella kaikkia niitä hiustuotteita, kasvovoiteita ja kosmetiikkapurnukoita?

Nämä turhakkeet voisit hyvin jättää ostamatta

1. Sama tuote – kalliimpi merkki

Tähän kategoriaan kuuluvat oikeastaan lähes kaikki kotisi ruoka- ja päivittäishygieniatuotteet, joiden mainoksen olet joskus nähnyt.

Esimerkiksi päivittäistavarakuvan shampoot ja hoitoaineet voivat hinnaltaan erota paljonkin, mutta todennäköisesti ne ovat aivan yhtä laadukkaita. Harva tietää, että kauppaketjujen omat tuotemerkit, kuten Rainbow ja Pirkka, valmistetaan usein samassa paikassa kuin kalliimmat vastineensa. Niistä vain uupuvat markkinointikulut.

2. Pullotettu vesi

Suomessa vesijohtovesi on ilmaista ja lähes poikkeuksetta juomakelpoista, silti vesipullobisnes kasvaa vinhaa vauhtia myös meillä.

3. Sähköhammasharjat

Ihmisen käyttämä energia ei ole maksullista, mutta sähköhammasharjaa käyttäessäsi pulitat sen laitteen lisäksi myös sen käyttämästä sähköstä. Asiantuntijoiden mukaan hampaiden puhtauteen vaikuttavat enemmän pesukertojen määrä, kesto ja esimerkiksi hammaslangan käyttö, joten sähkökäyttöisen laitteen sijaan osta hammaslankaa, mikäli haluat pitää hampaasi puhtaana.

Hammasharja tulisi vaihtaa uuteen, kun vanhat harjakset näyttävät kuluneelta – yleensä vaihtoaika on noin kolme kuukautta. Huomaa, että harjan säännöllinen vaihto on huomattavasti tärkeämpää suuhygienian kannalta kuin se, väriseekö pesuväline. Sähköhammasharjan uudet osat ovat huomattavasti kalliimpia kuin ihmisvoimalla kulkevat.

4. Lääkkeet

Suurin osa lääkekaappisi sisällöstä on korvattavissa edullisemmalla vaihtoehdolla. Jos saat uusia reseptejä, pyydä lääkäriä huomioimaan tämä.

Ole myös kriittinen sen suhteen, mitä oikeasti tarvitset – esimerkiksi c-vitamiinia voit saada purkkiversion sijaan puhtaasta luonnosta.

5. Tyhjät purkit ja purnukat

Ostatko joka kerta uuden pumppupullon käsisaippuaan? Käytä ennemmin täyttöpakkauksia, jotka ovat säästön lisäksi myös ympäristöystävällisiä.

6. Elämäsi mullistavat elektroniikkavimpaimet

Markkinoille tulee jatkuvasti toinen toistaan enemmän lupaavia sähkölaitteita, jotka korvautuvat pian uusilla. Pidä pääsi kylmänä ja osta edullisempi ja usein pitkäkäyttöisempi perusmalli, ja korvaa se uudella vasta, kun siihen on aihetta.

Tämä pätee hyvin esimerkiksi puhelimiin – kuinka moni meistä myöntää ostaneensa uuden kapulan vain, koska vanha ei ollutkaan enää uusi?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja