Mainos

Kotipalvelualalle tuhansia uusia työpaikkoja?

Kotipalveluala voi synnyttää Suomeen tuhansia uusia työpaikkoja. Kotipalvelun tukemiseen kaivataan kuitenkin verovähennysoikeutta helpompia malleja.

Hämeenlinnalainen kotipalveluketju Kotirinki levittäytyy neljälle uudelle alueelle pääkaupunkiseudulla. Franchising-ketjun uudet yrittäjät työllistävät ensin itsensä, mutta yritysten on tarkoitus kasvaa tasaisesti.

- Työllistävä vaikutus tulee olemaan varmaan minulla itsellänikin viistoista henkilöä seuraavan kolmen vuoden aikana, yrittäjä Sari Ahlblad Kotiringistä kertoo.

Kotipalveluala on Suomessa varsin nuori. Alalle voikin syntyä tuhansia uusia työpaikkoja. Säännöllistä kotisiivousta tarjoava Kotirinki suunnittelee luovansa 500 uutta työpaikkaa seuraavien kolmen vuoden aikana.

- Ala voi työllistää paljon, tällä hetkellä ehkä ongelma on se, että meillä on paljon mikroyrittäjiä ja ehkä tällaisia suurempia yrityskokoja pitäisi saada aikaan, jolloin saadaan laatujärjestelmiä, yritystä voidaan kehittää, yrittäjäkin voi pitää pikkusen lomaa välillä ja näin poispäin, toimitusjohtaja Veli-Pekka Pihlainen Kotiringistä kertoo.

Kotipalvelujen verovähennysoikeus toimii hyvin kertaluontoisten töiden teettämisessä ulkopuolisella. Esimerkiksi jatkuvaan siivoustyöhön kuitenkin kaivataan uusia tukimalleja.

- Olisi toivottavaa, että kotitalousverovähennys voitaisiin laajentaa esimerkiksi siten, että palvelu voitaisiin hankkia esimerkiksi työnantajan kautta, Pihlainen esittää.

Asenteet kotipalvelun ostoa kohtaan ovat muuttuneet myönteisemmiksi ja kysyntä kasvaa koko ajan.

-Itsekin olen edustanut yhtä kohderyhmäämme eli työssäkäyvää kiireistä perhettä ja törmännyt siihen tosiseikkaan, että vapaa-aikaa on tosi vähän ja uskon, että tällä helpotetaan monen perheen arkea, Pihlainen pohtii.

(MTV3)

(Talousuutiset 04.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.