Mainos

Kotiovilla vierailevia Jehovan todistajia uhkaillaan

Jehovan todistajat ovat tunnettuja siitä, että he kiertävät ovelta ovelle levittämässä sanomaansa. Ajoittain uskontokunnan edustajia kuitenkin uhkaillaan. Osa on kokenut jopa väkivaltaa, myöntää Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen.

– Kyllä se aika harvinaista on, että uhkaillaan tai käydään käsiksi. Arvioin, että määrä on vuosittain yhden käden sormissa laskettavissa, Leinonen kertoo MTV3 Uutisille.

Leinosen mukaan Jehovan todistajat eivät ole suostuneet kuitenkaan menemään käräjille uhkauksista tai väkivaltatilanteista.

– Viime vuonna oli sellainen tapaus, jossa pohdimme, olisiko pitänyt mennä käräjille, kun käytiin niin kovakouraisesti käsiksi. Päätimme kuitenkin, ettemme mene oikeuteen yhteisen sovun ja ilmapiirin vuoksi, Leinonen perustelee.

Hänen mukaansa ihmiset suhtautuvat useimmiten Jehovan todistajien ovelta ovelle kiertelyyn negatiivisesti.

– Ihmiset suhtautuvat usein välinpitämättömästi. Sanotaan vain, ettei kiinnosta. Minusta tuntuu, että ihmiset ovat nykyään hirveän materialistisia. Ihmiset eivät pysähdy riittävästi miettimään maailman menoa.

Leinosen mukaan vastaanotto on ajoittain myös positiivista.

– Joskus saamme keskusteluyhteyden ja puhumme ihmisten kanssa heitä vaivaavista asioista. Kyllä se tuottaa mielihyvää, jos pystymme yhdessä etsimään oikean vastauksen kysymyksiin.

Jehovan todistajia on Suomessa noin 19 000. Leinosen mukaan jokainen heistä käy kiertämässä kotiovilla "jossain määrin" kuukausittain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.