Mainos

Kotimikrojen suosio jatkuu

Yhä useammasta suomalaisesta kodista löytyy mikrotietokone. Viime vuoden lopussa yli kolmanneksella eli 36 prosentilla suomalaisista kotitalouksista oli käytössään vähintään yksi kotimikro, kun vuotta aiemmin osuus oli 32 prosenttia.

Tiedot perustuvat Suomen Gallupin ja IDC-Finlandin kyselytutkimukseen, johon vastasi yli 3500 kotitaloutta. IDC on kansainvälinen markkinatutkimuslaitos, joka toimii yli 40 maassa. Tutkimuksen mukaan Internet on noussut hyvin merkittäväksi kotitalouksien mikrohankintojen vauhdittajaksi.

-Suomen kotitalouksien mikroistuminen etenee edelleen hyvää eurooppalaista vauhtia, arvioi IDC Finlandin toimitusjohtaja Reijo Lilius. Merkittävää hidastumista ei hänen mukaansa ole ainakaan lyhyellä aikavälillä näkyvissä, ellei taloudessa tapahdu äkillistä huononemista.

Yhdysvalloissa havaittiin runsas vuosi sitten, että kotimikrojen määrä kasvoi varsin nopeasti niin, että niitä oli noin 40 prosentissa kotitalouksista, mutta sen jälkeen kasvu hidastui selvästi. Lääkkeeksi keksittiin ns. tuhannen dollarin kotimikroja eli aiempaa riisutumpia malleja. Niiden avulla tavoitettiin suuri määrä talouksia, joille aiempi hintataso oli liian korkea. Tänä vuonna markkinoille odotetaan 800 dollarin mikroja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.