Mainos

Kotimaisten musiikkivideoiden taso nousussa

Suomalaisten musiikkivideoiden taso on noussut viime vuosina huomattavasti. Kansainvälistäkin jälkeä syntyy jo, mutta läpimurto maailmalle vaatii vielä kovaa työtä. Oulussa seitsemännen kerran käynnistynyt musiikkivideofestivaali tähtää sekin entistä laajemman kansainvälisen huomion hankkimiseen.

Oulun Musiikkivideofestivaaleilla on lähdetty etsimään yhä monipuolisempaa ilmettä. Kansainvälisistä vieraista tunnetuin on muun muassa Nirvana-yhtyeen keulahahmosta, Kurt Cobainista dokumentin tehnyt brittiläinen Nick Broomfield.

Myös kotimaista väriä löytyy. Paikalla on 1960-luvulla suomalaisia popidoleita kuvannut Yrjö Tähtelä.

- Kotimaiset musavideot eivät voi enää olla yksinään pääosassa. Meidän on ollut oikeastaan pakko laajentaa ja olemme halunneet laajentua ehdottomasti elokuvan suuntaan. Pieni musavideofestivaali haluaa olla elokuvafestivaali - ja vakavasti otettava festivaali, kertoo festivaalituottaja Taina Ronkainen.

Viimeisin digitaalitekniikka antaa musiikkivideoiden tekijöille lähes rajattomat mahdollisuudet. Suomalaista ammattilaista, joka ponnahtaisi musiikkivideoiden huipputekijäksi tai uudeksi Renny Harliniksi kuitenkin odotellaan vielä.

Bomfunk MC´s:n Freestyler-videon ohjaaja Miikka Lommilla on jo kokemuksia maailmalta

-Ulkomaille lähteminen vaatii näytenauhan. Ilman minkäännäköisiä työnäytteitä sieltä on ihan turha lähteä pummaamaan yhtään mitään. Bomfunkin Freestyler on pyörinyt ulkomailla ja tuonut aika paljon yhteydenottoja oikeastaan ihan ympäri maailmaa, sanoo Lommi.

Kansainvälisen huomion saaminen audiovisuaalisena tietotaitomaana on myöskin oululaisjärjestäjien kunnianhimoisena tavoitteena.

- Kulttuuri ja tekniikka pitäisi jotenkin saada yhdistettyä. Festivaaleilla se on ihan luontevaa, että kulttuuri ja tekniikka kohtaavat, Ronkainen arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.