Mainos

Kotimaisten marjojen kypsymistä odotetaan malttamattomana

MTV:n nettikysymykseen vastaajat odottavat jo malttamattomina kotimaisten marjojen kypsymistä. Monien mukaan kotimaiset mansikat, mustikat ja vadelmat voittavat niin maussa kuin ympäristöystävällisyydessään ulkomaiset marjat.

- Kyllä suomalaiset marjat ja hedelmät makunsa ja puhtautensa sekä jättämänsä hiilijalanjäljen pienuuden vuoksi voittavat ulkomaiset tuotteet mennen tullen, valintaansa perustelee nimimerkki mummi

Kyselyyn vastasi 1459 MTV:n internetin kävijää. Vastaajista 85 prosenttia odottaa jo suomalaisten marjojen kypsymistä.

- Suomalaiset mansikat ovat parhaimpia ja makeimpia. Pitäisi tulla kuulemma runsaasti eli odotetaan halpoja marjoja, kertoo nimimerkki kookoo.

- Kun on lapsesta asti tottunut marjastamaan, ei siitä osaa luopua vanhanakaan. Eilen juuri tarkistin, onko mustikan poskiin jo tullut sinistä väriä. Metsässä kulkeminen on nautinto, jonka kotimaiset ihanan makuiset luonnontuotteet kruunaavat. Kaikki kotimaiset marjat ja hedelmät ovat best, perustelee puolestaan nimimerkki Suussa sulavia.

Jo nyt useimmissa myyntipaikoissa on saatavilla esimerkiksi kotimaista mansikkaa, mutta hinta on ulkomaista marjaa kalliimpi.

Kallis hinta harmittaa

Monien vastaajien perusteluista käy ilmi, että valinta osuisi useammin kotimaiseen tuotteeseen, mikäli hinta olisi kohtuullisempi.

- Kotimaiset on niin kalliita, eikä makueroja juurikaan ole. Ei voi sanoa maistamalla, että mistä maasta ovat marjat lähtöisin, sanoo nimimerkki mude.

Monet toreilta marjansa ostavat odottavat etenkin kotimaisten marjojen hintojen laskua.

- Suomalainen marja alkaa ylittää kipukynnyksen hinnoiltaan, sanoo nimimerkki Herkkusuu.

Kotimainen valitaan kuitenkin usein hinnasta huolimatta etenkin niiden puhtauden ja ekologisuuden takia.

- On sellainen perusluottamus suomalaiseen hygieniatajuun ja kun on suomalainen sydän suosin mielelläni suomalaista työtä, perustelee mansikka -85. Samoilla linjoilla on nimimerkki Topi:

- Vastaavissa etelä-eurooppalaisissa on nelinkertaiset määrät kemikaalijäämiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.