Mainos

Kotimaista varhaisperunaa ei ehkä riitä juhannuspöytiin

Kotimaista varhaisperunaa ei näillä näkymin riitä kaikkiin juhannuksen juhlapöytiin. Heikon saatavuuden syynä on sateinen sää, joka on vaikeuttanut perunoiden nostamista.

Maatiloilla arvioidaan, että perunoita nostetaan tällä viikolla jopa puolet vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Rymättyläläisen maanviljelijän Jaakko Lehmuskosken mukaan sateinen ja kolea sää osui perunoiden kannalta nyt mahdollisimman huonoon aikaan.

- Luonnonvoimille ei voi mitään. Nyt käy niin, etteivät kaikki halukkaat saa uutta perunaa, vaan ne ovat juhannuksen aatonaattona loppu osasta kauppoja. Viljelijät kyllä yrittävät kaikkensa, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton varhaisperunatoimikunnan puheenjohtajana toimiva Lehmuskoski lupaa.

Isot kauppaketjut ovat viimeiseen asti yrittäneet haalia perunoita juhannuksen aluspäiviä varten. Ainakaan alkuviikosta uusia perunoita ei riittänyt esimerkiksi kaikkiin Keskon kauppoihin. Keskossa ja S-ryhmän hankinnasta vastaavassa Inex Partnersissa uskotaan, että torstaiksi ja perjantaiksi perunoita saadaan taas tarpeeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.