Mainos

Kotimaista kansankulttuuria ja eksoottisia tähtiä Porissa

Pelimannimusiikkia, kansantanssia ja eksoottisia ulkomaan vieraita tuupataan Porin keskusta täyteen huomenna alkavilla nelipäiväisillä kansankulttuurifestivaaleilla.

Menoa ryyditetään myös samaan aikaan vietettävillä Pori Fiesta -viinifestivaaleilla, jossa makuja tarjoilevat paikalliset ravintolayrittäjät.

Porin panostusta isoon festivaaliin pian Pori Jazzin jälkeen kaupunginjohtaja Martti Sinisalmi selittää sillä, että kulttuuritarjonnalla on tärkeä rooli Porin keskustan elävänä pitämisessä.

-Elävä keskusta on turvallinen. Kulttuurifestivaali konkretisoi tosiasian, että jazzin hiljennyttyäkin kaupungissa pitää tapahtua, Sinisalmi arvioi.

Esiintyjiä festivaaleille saapui noin 1 100, joista kansainvälisiä vieraita on 150. Festivaalin taiteellisen asiantuntijan, tanssija-koreografi Petri Kauppisen mukaan Porin kulttuuritujausta voidaan tasoltaan ja laajuudeltaan kohta verrata Kaustisen ja Rääkkylän tapahtumiin.

Värikkäin esiintyjäryhmä tulee Australiasta. Aboriginaalit The White Cockatoo eli valkoinen kakadu saapuu esittämään maailman vanhimman kansan traditionaalista musiikki- ja tanssiperinnettä. Esitys perustuu corroboreeseen, myyttiseen rituaalijuhlaan, jossa on didgeridoon soittoa, rituaalimaalauksin koristeltuja tanssijoita ja lauluja Arnhemin maan luonnosta. Ryhmä on ensi kertaa Suomen-vierailulla.

Festivaalin esiintyjäbudjetti on 400 000 markkaa (67 300 euroa), ja se järjestetään nyt toisen kerran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.