Mainos

Kotimaisista uutuusromaaneista elokuvaversiot

Tuomas Vimman Helsinki 12 - ja Reidar Palmgrenin Lentämisen alkeet -romaaneista aiotaa tehdä elokuvat. Asialla ovat Matila & Röhr Productions ja Helsinki Films.

Reidar Palmgrenin Lentämisen alkeet -romaanista ja Tuomas Vimman Helsinki 12 -romaanista tehdään elokuvat. Matila & Röhr Productions on sopinut Palmgrenin kirjan muokkaamisesta elokuvaksi. Teatterin maailmaan sijoittuva Lentämisen alkeet on ollut arvostelumenestys, ja se on myös ehdolla tämän vuoden Olvi-palkinnon saajaksi.

- Lentämisen alkeet haastaa uudistamaan suomalaisen elokuvan lajityyppejä. Tarina alkaa tragikomediana, kehittyy yllättäen trilleriksi, ja kaikki tapahtuu elinvoimaa pursuavassa suomalaisessa teatterissa. Tässä on herkulliset ainekset, tuottaja Ilkka Matila kuvaa.

Tuomas Vimma ja Helsinki Films ovat puolestaan tehneet elokuvasopimuksen Vimman Helsinki 12 -kohuromaanista. Elokuvan käsikirjoittaa Aleksi Bardy.

- Helsinki 12 on innostava haaste, vimmainen ajankuva, josta ei hurttia huumoria ja kipeitä käänteitä puutu, Bardy kertoo.

Vimman esikoisromaani oli myös Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinto -ehdokkaana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.