Mainos

Kotimaisen kurkun viljelijähinta ennätysalhaalla

Kotimaisen kurkun popsiminen on taas edullisempaa, koska talvikauden korkeat hinnat ovat laskeneet.

Kurkku


Viikkokausia hellinyt auringonpaiste on vauhdittanut kotimaisen kasvihuonekurkun kypsymistä ja tuottanut hyvän satotuloksen. Viljelijähinnat ovat nyt erittäin alhaalla.

-Kotimaisen kurkun tarjonta lähentelee jo puoltatoista miljoonaa kiloa viikossa. Kypsyneen sadon määrä on kaksin- tai jopa kolminkertainen talvikauden tarjontaan verrattuna, kertoo toiminnanjohtaja Ismo Ojala Kauppapuutarhaliitosta.

Runsas tarjonta on laskenut kotimaisen kurkun viljelijähinnan ajankohtaan nähden ennätyksellisen alas. Tällä viikolla viljelijöille on maksettu vajaa euro kilolta. Ojalan mukaan kilohinta on nyt kolmanneksen halvempi kuin normaalisti tähän vuodenaikaan.

-On erittäin poikkeuksellista, että viljelijähinta on näin alhaalla tässä vaiheessa vuotta. Viljelijähinnat ovat nyt keskikesän huonoa hintatasoa. Alhainen hinta johtuu osittain myös siitä, että korkeat hinnat laskivat nopeasti ja koko ketju kaupasta aina kuluttajaan saakka ei ole vielä havainnut muutosta.

Ojala toivoo, että kauppa ottaisi runsastuneen tarjonnan nopeasti huomioon hinnoittelussaan. Se takaisi kurkun nopean kierron ja vihreä herkku saataisiin tuoreena kuluttajalle saakka. Tomaatin runsasta satoa joudutaan odottelemaan vielä joitakin viikkoja. Luonnonvalossa viljeltävän tomaatin sato kypsyy noin kuukauden myöhemmin kuin kurkku.

-Tomaatin hinta alkaa laskea toukokuussa ja pohjahinnat saavutetaan juhannuksen jälkeen, Ojala kertoo.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.