Mainos

Kotimaisen elokuvan katsojamäärä jäämässä miljoonaan

Kotimainen elokuva on saamassa tänä vuonna nipin napin miljoona katsojaa. Nyt kasassa on noin 900 000 katsojaa. Vielä viime vuonna katsojia oli runsaat puolitoista miljoonaa.

Syynä on Mannerheim-suurelokuvan siirtyminen ja se, että tänä vuonna ohjelmistossa ei ollut yhtään koko perheen elokuvaa.

Timo Koivusalon Täällä Pohjantähden alla -elokuvastakaan ei vielä ensimmäisenä viikonloppunaan ollut kotimaisen elokuvan pelastajaksi, vaikka se olikin viikonvaihteen katsotuin elokuva 17 000 katsojalla. Aihe tuntuu kiinnostavan, sillä Pohjantähteä käytiin jo ennakkoon katsomassa niin, että yleisömäärä on nyt 35 000.

Esimerkiksi Jörn Donnerin paluu elokuvaohjaajaksi ei innostanut: Kuulustelu-elokuva on saanut katsojia 8500. Vuoteen sattui myös neljän tuntemattoman esikoisohjaajan ensi-illat. Zaida Bergroth on saanut Skavabölen pojilla yli 40 000 katsojaa, muiden yleisöt jäävät joihinkin tuhansiin.

Suomen elokuvasäätiössä ei puhuta katsojakadosta, vaan vähennyksestä, jonka uskotaan korjautuvan ensi vuonna. Tuotannossa on 25 elokuvaa, esimerkiksi suurelokuva Hella Wuolijoesta sekä Veikko Huovisen klassikko Havukka-ahon ajattelija. Tulossa on myös kaksi koko perheen elokuvaa, Risto Räppääjä etunenässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.