Mainos

Kotimaisen elokuvan katsojaluvut notkahtavat

Ohjaaja Timo KoivusalonTäällä Pohjantähden alla -elokuvasta ei vielä ensimmäisenä viikonloppunaan ollut kotimaisen elokuvan katsojalukujen pelastajaksi. Pohjantähden avaus, 17 276 katsojaa, oli kuitenkin varsin odotetunlainen, koska sunnuntaina 2,3 miljoonaa ihmistä liimautui katsomaan Itsenäisyyspäivän vastaanottoa kotisohvilta. Kaikkiaan elokuvan on nähnyt jo lähes 35 000 katsojaa, sillä Pohjantähteen myytiin poikkeuksellisen paljon ennakkolippuja. Pohjantähti oli myös viikonlopun katsotuin kotimainen elokuva ja sen uskotaan tavoittavan 300 000-400 000 katsojaa vauhtiin päästyään.

Kotimainen elokuva yrittää saavuttaa miljoona katsojaa vuoden loppuun mennessä. -Se on vielä mahdollista, mutta tilanne on vähän kuin jännittävässä jääkiekko-ottelussa: tasoitus jää viime sekunneille, arvioi kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas Suomen elokuvasäätiöstä.

Kotimainen katsojaosuus on tänä vuonna noin 15 prosenttia, kun markkinaosuus viime vuonna oli 22 prosenttia. 1990-luvun puolivälissä osuus oli kuitenkin huonoimpina vuosina jopa alle neljä prosenttia. -Sikäli katsojakadosta ei tänäkään vuonna voida puhua, vähennyksestä kylläkin, Ahokas arvioi. Hänen mukaansa on kyse normaalista katsojalukujen vaihtelusta, johon vaikuttavat muun muassa elokuvien valmistumisen aikataulut.

Viime vuonna kotimaisia katsojia oli runsaat puolitoista miljoonaa ja markkinaosuus oli 23 prosenttia. Tämän vuoden lukuja pienentää Mannerheim-elokuvan siirtyminen ja se, että ohjelmistossa ei ollut nyt yhtään koko perheen elokuvaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.