Mainos

Kotimaisella elokuvalla jo lähes 1,2 miljoonaa katsojaa

Kotimaiset elokuvat ovat koonneet elokuvateattereissa syyskuun loppuun mennessä yhteensä jo 1 191 606 katsojaa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on yli 150 prosenttia. Kaiken kaikkiaan elokuvissa on tämän vuoden aikana käynyt noin 5,4 miljoonaa katsojaa eli noin 8 prosenttia enemmän kuin samana ajanjaksona vuonna 2009. Kotimaisten elokuvien osuus kaikista elokuvissakäynneistä on noin 22 prosenttia.

Sinkkuelämää II on niukasti katsotuin

Vuoden katsotuin elokuva on edelleen kesäkuussa ensi-iltaan tullut Sinkkuelämää II 328 000 katsojalla. Toiseksi katsotuin on kotimaisista elokuvista suosituin, Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja polkupyörävaras 321 000 katsojalla. Kolmanneksi eniten katsojia on Liisa Ihmemaassa -elokuvalla, 305 000.

Kotimaisista elokuvista yli sata tuhatta katsojaa ovat tämän vuoden puolella keränneet myös Kari VäänäsenHavukka-ahon ajattelija (211 000), Marja PyykönSisko tahtoisin jäädä (131 000) ja Arto HalosenPrinsessa (125 000).

Loppuvuoden aikana teattereihin saadaan vielä ainakin kuusi uutta kotimaista elokuvaa, joista ensimmäisenä tulee ensi-iltaan Dome Karukosken seikkailukomedia Napapiirin sankarit. Loppukuusta ensi-iltansa saa Matti Yrjänä Joesuun samannimiseen dekkariin perustuva Harjunpää ja pahan pappi. Olli Saarelan ohjaaman toimintatrillerin nimiosassa nähdään Peter Franzén.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.