Mainos

Kotimainen etanoli kuluttajalle selkeästi halvempi vaihtoehto

Bensiinin hinta on ollut nousussa. Bensiinin hintaan vaikuttaa raakaöljyn hintojen lisäksi euron suhde dollariin. Bensan kallistuminen lisää kiinnostusta kotimaiseen etanolipolttoaineeseen.

North European Oil Trade Oy:n toimitusjohtaja Henrikki Talvitien mukaan fossiilisten polttoaineiden hinnannousu tulee jatkumaan tulevaisuudessa. Talvitie toivoo, että fossiilisten polttoaineiden hinnannousu saa kuluttajat kiinnostumaan kotimaisesta biopolttoaineesta.

- Fossiilisten polttoaineiden hinnannousu kääntää onneksi fokuksen vaihtoehtoihin, kuten kotimaiseen RE85 etanolipolttoaineeseen. Mielenkiinto jätteestä tuotettuun polttoaineeseen kääntyy bensiinin hinnan kautta.

- Niin kauan kun puhutaan vaan ympäristöarvoista ja ekologisesti kestävistä tuotteista tai kansantalouden kannalta muuten vaan järkevistä asioista, se ei riitä kuluttajalle. Auton ostaja vaatii, että ympäristöystävällisyydestä pitää vielä hyötyä.

Suomessa myytävä RE85 etanoli on tuotettu biojätteestä, se on kotimainen tuote ja sen hintaan ei vaikuta raakaöljyn hinta tai euro-dollari suhde.

- Euron heikkous suhteessa dollariin ei näy etanolin hinnassa nousupaineena. Kun öljypohjaiset tuotteet kallistuvat europohjaiset tuotteet kuten kotimainen etanoli ovat suhteessa halvempia, Talvitie laskee.

- RE85 vaihtoehtona on entistä houkuttelevampi, se on kuluttajalle selkeästi halvempi vaihtoehto. Kun tolppahinnan kertoo 1,3, saa kulutuksen kautta suhteellisesti vertailukelpoisen hinnan E10 kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.