Mainos

Kotimaat eivät halua Guantanamon vankeja takaisin

Moni vankien kotimaista ei halua ottaa kansalaisiaan takaisin. Useat maat myös kieltävät leirillä olevien henkilöiden olevan ylipäätänsä maansa kansalaisia.

Yhdysvaltain Guantanamon vankileirin sulkemisesta on tulossa kunnon ongelma.

Yhdysvaltain hallinto haluaa lähettää kotiin leirillä olevat yli 540 vankia, joita on pidetty Guantanamon tukikohdassa epäiltynä terrorismista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön korkea laillinen neuvonantaja John Bellingerin mukaan moni vankien varsinaisista kotimaista ei kuitenkaan halua ottaa kansalaisiaan takaisin. Hän lisää, että useat maat pikemminkin kieltävät leirillä olevien henkilöiden olevan ylipäätään maansa kansalaisia.

Bellingerin mukaan Yhdysvallat ei lähetä vankeja kotimaihinsa, ellei ole varmuutta siitä, että he eivät joudu väkivallan uhreiksi tai kidutetuiksi. Yhdysvallat haluaa kuitenkin myös vakuuden, että ne vangit, joita pidetään vaarallisina, säilytetään varmassa paikassa.

Yhdysvaltoja kohtaan on esitetty ankaraa kritiikkiä vankien kohtelusta Guantanamon vankileirillä. Yhdysvallat on vapauttanut vuoden 2002 jälkeen noin 310 vankia Guantanamosta. Lisäksi 120 vankia odottaa vapautusta tai karkotusta kotimaahansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.