Mainos

Kotimaan matkailu jälleen suosituinta Saksassa

Keski-Euroopassa valmistaudutaan ensi viikonlopun massiivisiin ruuhkiin, kun eteläsaksalaiset ja myös valtaosa ranskalaisista suuntaa lomille.

Saksan suurimmissa osavaltioissa Nordrhein-Westfaleissa ja Baijerissa lomat ovat alkamassa ja se näkyy moottoriteillä. Esimerkiksi Münchenin ympäristöön ennustetaan tulevaksi viikonlopuksi lähes 200 kilometrin ruuhkia. Koska lomakohteiden vaihtopäivä on lauantai kannattaa Keski-Euroopan moottoriteitä välttää nimenomaan viikonloppuna.

- Parhaat matkustuspäivät ovat edelleen tiistai, keskiviikko ja torstai, liikenneasiantuntija Klaus Reindl Saksan autoliitosta kertoo.

Ruuhkista huolimatta saksalaiset matkustavat edelleen mieluummin autolla kuin lentokoneella. Osittain kyse on myös terrori-iskujen pelosta.

Edes halpalentoyhtiöiden poskettomat tarjoukset eivät ole nostaneet lentomatkustamisen määrää Saksassa samalle tasolle millä se oli ennen vuoden 2001 syksyä.

Yksityinen kulutus Saksassa lupaavammista talousnäkymistä huolimatta pohjalukemissa. Se näkyy myös matkailussa. Nopeat lähdöt ovat entistä suositumpia.

- Tänä vuonna kysytään vähemmän tiettyjä kohteita. Nyt ratkaisee raha. Laatu ei ratkaise, vaan määrä. Mitä halvemmalla pääsee, sen parempi. Kohde on itse asiassa toisarvoinen asia, matkailuneuvoja Gürkan Yilmaz Thomas Cookilta kertoo.

Paljon yli 600 euroa enempää saksalaiset eivät lomaviikosta etelässä halua maksaa.

Säästeliäisyys on palauttanut kotimaan saksalaisten selvästi suosituimmaksi lomailukohteeksi ja pahentanut myös lomaviikonloppujen ruuhkia entisestään.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 26.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.