Mainos

Kotileipurin innostavat apulaiset

Tänään voisi olla leipomispäivä. Kääritään hihat ja otetaan esille essut ja avuksi näppärät työvälineet. Herkutellaan suolaisella tai makealla ja annetaan maistiaisia naapurille, ystäville ja työkavereille. Yllätyskekkerit ovat kaikkein hauskimpia. Tee päätös juhlista vaikka samana päivänä!

Leipominen innostaa kaikenikäisiä herkkusuita eikä ole yhtään vaikeaa, kunhan tekeminen on kiireetöntä. Koko perheen leivontahetki on mukavaa ajanvietettä, kun kaikki saavat puuhata taikinakulhojen äärellä taitojensa mukaan. Harjoittelu tekee mestarin, ja siinä sivussa tutuiksi tulevat erilaiset astiat, mitat ja vispilät.

Hyvillä välineillä ja -tarvikkeilla leipominen on kaksinkertainen ilo. Viime vuosina niiden valikoimat ovat lisääntyneet nopeasti.

Leipurin työkalupakki on käyttäjänsä näköinen

Keittiön varustus vaihtelee kodeittain. Leivontatarvikkeiden ja -välineiden määrään vaikuttavat säilytystilat, perheen koko ja harrastuneisuus. Perustarvikkeilla ja -välineillä pärjää hyvin, mutta uutuudet inspiroivat ja helpottavat monia työvaiheita.

Hobby Hallin Koodi Stilo -sarja sisältää keittiön ja leivonnan perusvälineet. Samassa paketissa on keitto- ja paistoastioiden lisäksi työvälineitä, mittoja, kulhoja ja lävikkö – yhteensä 30 osaa.

Välineitä hankittaessa kannattaa vertailla hintaa ja laatua sekä arvioida ergonomisuutta, turvallisuutta ja puhdistettavuutta. Ostos voi toki olla myös keittiön maskotti tai piristävä väripilkku, joka on pakko saada itselle käytännöllisyydestä välittämättä. Kivannäköiset leivontavälineet sopivat hyvin myös tuliaiseksi ja lahjaksi.

Leipoja tarvitsee vaa`an. Henrik Holbaekin ja Claus Jensenin suunnittelema Eva Solo -keittiövaaka koostuu vain kolmesta osasta ja on konepestävä. Sitä voi käyttää myös mittakuppina. Valmistaja on Tools Design.

Koristeilla ja kattauksella juhlavuutta

Erikoisvuoka on leipojan salainen ase: vanha, hyväksi havaittu kakkuresepti piristyy kummasti, kun käyttää uutta vuokaa. Lastenkutsut kruunaa hauskanmuotoinen kakku – vaikkapa auto, aurinko, perhonen tai delfiini. Juhlapöydässä herkutellaan itse tehdyillä makeisilla ja konvehdeilla. Kuvassa on Silikomartin Fashion-suklaamuotilla tehtyjä herkkuja. Tuotetta myy muun muassa Confetti.

Leipomuksen viimeistelee koristelu. Erityisen isossa roolissa se on täytekakussa, joka on juhlien keskipiste. Kakkukoristeiden tarjonta on kasvanut viime aikoina ilahduttavasti: esimerkiksi Tiimarista löytyy kattava valikoima koristeita ja leivontatarvikkeita erilaisiin teemajuhliin.

Tutustumisen arvoisia ovat myös suklaan ja marsipaanin työstämisessä käytettävät välineet sekä muffinitarvikkeet. Wilton-muffinitelineeseen saa kauniisti koristellut leivonnaiset esille näyttävästi kerroksittain. Muffinien viisto asento korostaa erityisesti kuorrutusta. Telineen voi purkaa osiin säilytyksen ajaksi. Kuvan muffinit on koristeltu Wilton Color Mist -sprayllä.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Confetti (Wilton-muffiniteline, Silikomart, Fashion), Eva Solo (Finnish Design Shop), Hobby Hall, Sagaform

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.