Mainos

Kotihoidontuen supistaminen suututtaa: "Viekää vielä isovanhemmatkin"

Hallituksen aie poistaa kotihoidontuki yli 2-vuotiailta suututtaa. Kansa ihmettelee, tuleeko pikkulasten hoitaminen päiväkodissa tosiaan kotihoitoa halvemmaksi? Suunnitelmasta heräsi heti vilkas keskustelu MTV3 Uutisten Facebook-sivulla.

Yksi lukija muistuttaa, että kun samaan aikaan nostetaan myös eläkeikää, isovanhemmatkaan eivät voi olla läsnä lasten elämässä.

- Hirveää, kun hoitaja tuntee oman lapsen paremmin kuin itse, eikä itse saa nähdä kehitystä, neljän pienen lapsen äiti kertoo.

Lukijat myös ihmettelevät, onko päiväkotipaikkoja tarpeeksi, kun jo nyt kasvukeskuksissa on vaikeaa saada lapselle päiväkotipaikkaa.

- Jos 40 000 lasta tarvitsee hoitopaikan, se tarkoittaa 10 000:tta perhepäivähoitajaa tai 400:aa uutta 100 lapsen päiväkotia. Näinkö 300 euron kotihoidontuen poistolla maksetaan henkilökunnan palkat sosiaalikuluineen ja kaikki kiinteistöistä koituvat kustannukset? Ei tästä säästöä synny, kustannuksia on vähintään kolminkertainen määrä, naislukija laskee.

Myös 1990-luvun laman säästöihin viitattiin.

- Tulokset on nähtävissä lapsissa ja nuorissa - mahtoiko kannattaa? Nyt tehdään samat virheet.

"Huipputuloisilta pois lapsilisät"

Lukijat kysyvät myös, kuinka monella lapsia nyt kotona hoitavalla on työpaikka, mihin palata.

- Onko halvempaa laittaa muksu 2-vuotiaana hoitoon ja äiti/isä työllistymiskurssille tai kortistoon? Väitän, että työttömyyskorvaukset ovat isommat kuin kotihoidontuki on eli missä syntyvät säästöt?

Erään lukijan mukaan lapsista, vanhuksista, sairaista ja omaishoitajista on helppo säästää.

- Helppoja kohteita. Eivätpähän laita hanttiinkaan. Yleensä.

- Hämmästelen, että jos (ja kun) pitää säästää, miksi ei kajota huipputuloisten lapsilisiin. Lapsiin kohdistuisi sekin, mutta käytännössä sillä ei merkitystä huipputuloisille.

(MTV3)

Katso Aaro Kajasteen juttu (Seitsemän uutiset 2.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.