Mainos

Kotien tuloerot kasvoivat vuonna 1996

Kotitalouksien tuloerot kasvoivat vuonna 1996. Samalla talouksien käytettävissä olevat tulot lisääntyivät. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen tulonjakotilaston ennakkotiedoista.

Nimellisesti kotitalouksien käytettävissä olevat tulot lisääntyivät 2 prosentilla vuodesta 1995, mikä on hieman vähemmän kuin vuotta aiemmin. Reaalitulojen kasvu oli noin 1,5 prosenttia. Tulojen kasvu johtui pääasiassa ansio- ja omaisuustulojen lisääntymisestä.

Tulot jakautuivat epätasaisesti, koska tulonsiirtojen merkitys väheni. Tulonsiirtojen eli eläkkeiden, työttömyyskorvauksien, toimeentulotukien, lapsilisien ja muiden etujen osuus bruttotuloista oli vuonna 1996 noin kolmannes. Vuonna 1990 tulonsiirrot kattoivat viidenneksen tuloista.

Ennakkotietojen mukaan eniten lisääntyivät palkansaajien tulot, jotka kasvoivat nimellisesti 4,1 prosenttia. Ylempien toimihenkilöiden tulot nousivat eniten, 5,1 prosenttia. Heikoin tulokehitys ammateissa toimivista oli maanviljelijöillä, joiden tulot nousivat vain 2 prosenttia. Muiden yrittäjien tulot kasvoivat 5 prosenttia.

Palkansaajien keskipalkka oli noin 147 400 markkaa eli 4,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 1995. Miesten keskimääräinen vuosipalkka oli 163 700 markkaa ja naisten 128 600 markkaa. Naisten ja miesten välinen palkkaero pieneni jonkin verran.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.