Kotia kohti: Vuokranantaja, näin remontoit vuokra-asunnosta varman hitin

Jori hakee Miran avustuksella sijoitusasuntoa. – Vuokra-asunnon on ehdottomasti oltava helposti kunnossa pidettävä, jotta se kestää, Tea-Mariia kuvaa vuokra-asunnon remontin periaatteita.

Kotia kohti -sarjan kahdeksannessa jaksossa sijoitusasuntoa etsivä Jori hakee Miran avustuksella taloudellisesti kannattavaa huoneistoa. Asunnon ostaminen on ollut pidempiaikainen projekti.

Jori panostaa asuntoon 30 000 euroa omaa rahaa ja 100 000 lainaa. Tuottotavoite on kuusi prosenttia. Lopulta asunto löytyy Kruunuhaasta Helsingistä, mutta tulee hieman kalliimmaksi kuin alun perin suunniteltiin.

Tea-Mariian tehtäväksi jää viimeistellä Jorin asunto vuokrakuntoon. Keittiö ja lattiat menevät uusiksi.

– Kannattaa ehdottomasti panostaa laatuun. Kaikkien valintojen kannattaa olla laadukkaita ja kestäviä, ja tyyliltään sellaisia, että ne sopivat jokaiseen makuun, Tea-Mariia kuvaa vuokra-asunnon remontin periaatteita.

– Vuokra-asunnon on ehdottomasti oltava helposti kunnossa pidettävä, jotta se kestää.

Maalaa kaikki valkoisella

Vuokralainen pysyy asunnossa pidempään, jos asunto pysyy helposti kunnossa ja ympäristö on neutraali. Jorin asunnossa seinät maalataan ja korjataan niin, ettei halkeamia enää ole.

Jos vuokralainen on tiedossa remonttivaiheessa, hänen mielipidettään kannattaa kysyä pienistä, helposti vaihdettavista asioista, kuten keittiön vetimistä tai seinän väreistä.

– Jos vuokralainen tulee remontin jälkeen, mielestäni olisi järkevää maalata kaikki seinät valkoisella, Tea-Mariia sanoo.

Kalustettaessa tulee ottaa huomioon, että kalusteet muuntautuvat helposti ja sopivat myös seuraavaan asuntoon, kun muutto on edessä. Esimerkiksi kulmasohvan kulma ei välttämättä sovi seuraavaan asuntoon.

Valaisimiin Tea-Mariia kehottaa panostamaan, sillä ne käyvät kaikkiin koteihin. Verhoihin kannattaa jättää ommellessa runsaasti käännettä, jonka voi avata, jos verhoja pitää seuraavassa asunnossa pidentää.

Kotia kohti AVAlla klo 21.00!


AVA/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja